Wahlwiller Wijnfeest uitgebreid

Na een zeer succesvolle jubileum-editie en de nominatie voor de Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem heeft het bestuur van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten zich met nog meer enthousiasme gestort op het organiseren van de 11e editie van dit oudste wijnfeest van Nederland.

Wijnwandelingen

Wijndorp Wahlwiller zal daarom dit jaar nog meer dan voorheen haar naam eer aan doen. Op zaterdag 25 september worden er namelijk 2 bijzondere wandelingen vanuit Wahlwiller aangeboden. Zowel op de ‘kindvriendelijke’ 5 als de 11 km-versie maken de deelnemers kennis met de diverse aspecten van wijnbouw in de omgeving. De routes zijn ontwikkeld in samenwerking met de plaatselijke heemkundevereniging. Startpunt van de wandelingen is gemeenschapshuis Wilder Tref en deelname, inclusief 1 consumptie na de wandeling, kost slechts 2 euro (kinderen gratis).

Wijnfeest

Zondag 26 september gaat dan, na een speciale mis om 11.00 uur in de Cunibertuskerk, het bekende wijnfeest zelf van start. Met alle vertrouwde ingrediënten. Uiteraard is er de speciale ‘wijnfeest-express’ die gedurende de hele middag de bezoekers naar de wijnberg brengt. In de feesttent temidden van de wijngaarden (wandelaars volgen de bebording) laten vanaf 12.00 uur diverse amateur-wijnboeren hun zelfgemaakte wijnen proeven. Met veel enthousiasme zullen zij de nieuwsgierige wijnliefhebbers deelgenoot maken van hun passie. Daarnaast kunnen de bezoekers terecht aan het huisbuffet voor een kopje koffie of fris en de met zorg geselecteerde huiswijnen, waaronder een Rivaner van Hoeve Nekum uit Maastricht.

Moselsänger en wijnkoningin

Uiteraard is gedurende het wijnfeest gezorgd voor passende muziek. Deze wordt, gezien de successen van voorgaande jaren, weer verzorgd door onder meer De Moselsänger. Rond 14.00 uur wordt tevens de nieuwe wijnkoningin aan de bezoekers gepresenteerd. Kinderen mogen zich de hele middag vermaken op het springkussen en de volwassenen kunnen een fles wijn winnen tijdens het zogenaamde wijnfles-hengelen en bovendien deelnemen aan de rondleidingen door de wijngaarden onder leiding van een van de wijnboeren. Daarnaast mag niet onvermeld blijven dat het plaatselijke toprestaurant ’t Klauwes ook dit jaar weer de catering voor haar rekening neemt.

Tot slot nog wat praktische informatie: het wijnfeest gaat ook bij slecht weer gewoon door, dus bereidt u dan qua kleding voor op enigszins modderige wegen. En parkeren kan op eigen gelegenheid in en rond de kern van Wahlwiller.