Wijndorp

In 2005 vond de officiƫle installatie van Wahlwiller als Wijndorp plaats. U leest er meer over op deze pagina.

Op initiatief van Erwin Lennarts uit Wahlwiller, destijds bestuurslid en momenteel voorzitter van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten, werd Wahlwiller in 2005 uitgeroepen tot Wijndorp. Tijdens het 5e Wahlwiller Wijnfeest overhandigde burgemeester Geraedts toen een bord, waarvan er later meerdere bij de komborden van Wahlwiller zouden komen. Geraedts beloofde toen om deze borden samen met de wijnkoningin en de organiserende stichting, onder het genot van een glaasje wijn, officieel te installeren.

Inmiddels hangen aan de ingangen van Wahlwiller, op de Rijksweg, al enige tijd de fraaie bordjes Wijndorp. Burgemeester Geraedts heeft zich echter aan zijn belofte gehouden en kwam daarom op maandag 24 januari 2006 naar Wahlwiller.
Samen met wethouder Bormans, de wijnkoningin van het laatste wijnfeest, Gosta Vluggen, de beschermvrouwe van het Wahlwiller Wijnfeest, Dineke Scheepel en een bestuursafvaardiging van datzelfde feest, werd die middag een toost uitgebracht op de titel Wahlwiller Wijndorp.