Praktische informatie

Bent u van plan om de Wahlwiller Wijnfeesten te bezoeken? Dan komt de praktische informatie op deze pagina ongetwijfeld goed van pas.

Het Wahlwiller Wijnfeest is gratis toegankelijk. Ter plekke worden ook gratis rondleidingen door de wijngaarden gegeven en wordt u vermaakt met zowel levende als ‘mechanische’ muziek. In de feesttent vind u een huisbuffet, waar de (Limburgse) huiswijn en frisdrank worden geserveerd.

Daarnaast zijn diverse wijnboeren uit de regio met wijnen uit eigen wijngaard present. Om van deze wijnen (en andere dranken) te kunnen genieten, koopt u bij de kassa consumptiemunten (1,25 euro per stuk). Daarnaast koopt u het unieke proefglas (2 munten) dat u na afloop mee naar huis mag nemen.

Vervolgens kunt u gaan proeven of drinken. Bij de wijnboeren betaalt u voor het proeven (glas deels gevuld) 1 consumptiemunt. Mocht u een vol glas willen, dan kan dat ook. Dan betaalt u 2 consumptiemunten. U kunt ook een hele fles wijn kopen. Hiervoor koopt u een speciale munt (tröske) voor 15 euro aan de kassa, of u betaalt ter plekke (bij wijnboer of huisbuffet) 12 consumptiemunten.

Frisdranken aan het huisbuffet kosten 1 munt per consumptie.

De hapjes zijn ook verkrijgbaar tegen inlevering van consumptiemunten. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar het goede doel.

Wij wensen u veel plezier en… proost!