Burgemeester en raadsleden op bezoek

Op donderdag 16 september bezochten burgemeester Van den Tillaar en de raadsleden Sjef Ortmans (Fractie Franssen), Jos Hendriks, Philip Laheij, Elianne Vanderheijden (CDA) en Ruud Verhoeven (PvdA) het wijndorp Wahlwiller. De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten had alle raadsleden en het college namelijk uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Op deze avond werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om het informatiebord, dat al werd gepresenteerd tijdens het afgelopen wijnfeest, feestelijk in gebruik te nemen. Dit gebeurde op vakkundige wijze door de regerend wijnkoningin Sonja Paffen, de burgemeester en Dieneke Schepel, de beschermvrouw van het wijnfeest. Het bord met daarop informatie over de diverse bezienswaardigheden en evenementen in Wahlwiller, is er gekomen op initiatief van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten en ontwikkeld in samenwerking met de gemeente, VVV en plaatselijke heemkundevereniging.

Vervolgens werd onder leiding van wijngaardenier Wim Hendriks naar de wijngaarden gelopen, waarbij onderweg een en ander werd verteld over ruimtelijke ordening en groen. Aangekomen in de wijngaarden stonden de twee andere wijngaardeniers van Wahlwiller, Frans Savelkoul en Harrie Huijben, het gezelschap al op te wachten. In een gemoedelijke sfeer werden vervolgens de diverse wijnen uit Wahlwiller geproefd en werden alle aanwezigen van harte uitgenodigd op het komende wijnfeest, op 26 september.