Uitstralingsprijs voor het wijnfeest

Burgemeester Van den Tillaar reikte tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2011 de Uitstralingsprijs 2010 uit aan de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten. Ieder jaar reikt de gemeente de Uitstralingsprijs uit aan iemand die met zijn bijzondere prestatie een positieve bijdrage heeft geleverd aan de leefbaarheid en/of de gemeente in een positief daglicht heeft gesteld.
De Wahlwiller Wijnfeesten zijn zo toonaangevend, dat Wahlwiller en haar wijngaarden tegenwoordig synoniem is voor het wijndorp van het Heuvelland. Het evenement, voor het eerst georganiseerd in 2000, heeft een grote culturele uitstraling naar de regio en ver daarbuiten. De afgelopen tien jaar hebben in totaal duizenden mensen keer op keer genoten van de gemoedelijke ambiance, het prachtige uitzicht van de ‘wijnberg’ maar ook van de eerlijke en heerlijke wijnen uit de Euregio. De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten heeft hiermee de wijnbouw in het Heuvelland en met name in Wahlwiller op de kaart gezet.
De Wahlwiller Wijnfeesten zijn uitgegroeid tot een toeristische attractie, waarvan ook de Gulpen-Wittemse horeca en economie profijt hebben. Het college van Burgemeester en Wethouders van Gulpen-Wittem vinden dat de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de positieve uitstraling van de gemeente Gulpen-Wittem. Daarom dat aan hen de Uitstralingsprijs 2010 is toegekend.