Wahlwiller Wijnfeest straalt opnieuw

Met de Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem 2010 op zak, heeft het bestuur van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten zich met nog meer enthousiasme gestort op het organiseren van de 12e editie van dit oudste wijnfeest van Nederland.

Wijnwandelingen

Wijndorp Wahlwiller zal daarom dit jaar opnieuw haar naam eer aan doen.
Op zaterdag 24 september worden er namelijk 2 bijzondere wandelingen vanuit Wahlwiller aangeboden. Zowel op de ‘kindvriendelijke’ 5 als de 11 km-versie maken de deelnemers kennis met de diverse aspecten van wijnbouw in de omgeving. De routes zijn ontwikkeld in samenwerking met de plaatselijke heemkundevereniging. Startpunt van de wandelingen is tussen 13.00 en 14.00 uur Gasterij I gen Durp en deelname, inclusief 1 consumptie na de wandeling, kost slechts 2 euro (kinderen gratis).

Wijnfeest

Zondag 25 september gaat dan het bekende wijnfeest zelf van start met een speciale mis om 11.00 uur in de Cunibertuskerk. Deze viering wordt opgeluisterd door een speciaal gelegenheidskoor. Na afloop van de mis is iedereen welkom in en rond de feesttent, temidden van de wijngaarden (wandelaars volgen de bebording). Hier laten vanaf 12.00 uur diverse amateur-wijnboeren hun zelfgemaakte wijnen proeven. Met veel enthousiasme zullen zij de nieuwsgierige wijnliefhebbers deelgenoot maken van hun passie. Daarnaast kunnen de bezoekers terecht aan het huisbuffet voor een kopje koffie of fris.

Moselsänger en wijnkoningin

Uiteraard is gedurende het wijnfeest gezorgd voor passende muziek. Deze wordt, gezien de successen van voorgaande jaren, weer verzorgd door De Moselsänger en accordeonist Jonas.
Rond 14.00 uur wordt tevens de nieuwe wijnkoningin aan de bezoekers gepresenteerd.
Kinderen mogen zich de hele middag vermaken op het springkussen en volwassenen kunnen een fles wijn winnen tijdens het zogenaamde wijnfles-hengelen en bovendien deelnemen aan de rondleidingen door de wijngaarden onder leiding van een van de wijnboeren.

Niet alleen drinken

Tijdens het wijnfeest worden de hapjes ook dit jaar weer verzorgd in samenwerking met het plaatselijke restaurant ’t Klauwes. In deze zaak kan men na afloop ook terecht voor een speciaal wijnplukkers-menu. Bij de feesttent worden vanaf 17.00 uur ook heerlijke broodjes hamburger of worst aangeboden.

Gasterij I gen Durp en restaurant Viva Lanterne bieden de mogelijkheid om met een ‘goede bodem’ het wijnfeest te bezoeken. Tussen 11.00 en 14.00 uur is het namelijk mogelijk om hier een stevige brunch te verorberen. Bij deze lunch is ook het bekende proefglas van het wijnfeest inbegrepen, zodat de bezoekers vervolgens goed voorbereid naar de feesttent kunnen gaan. Vooraf reserveren bij de diverse horecazaken in het wijndorp is overigens wel gewenst.