Wijnfeest 2011 straalde als vanouds

Nee, we hebben als organisatie geen worst naar de zusters gebracht, maar pastoor Reijnen wel beloofd dat hij in de toekomst Limburgse miswijn krijgt. Het kan ook best aan de zegen van pastoor, het gebed voor, of het geloof in een geslaagd feest hebben gelegen. Bewezen is in ieder geval dat het veranderende klimaat er de laatste jaren voor zorgt dat de Limburgse wijnboeren steeds meer kwantiteit en betere kwaliteit kunnen produceren. Daar plukken wij de vruchten, of beter gezegd, daar proeven wij de wijnen van, dat zijn dus al een paar belangrijke elementen voor een geslaagd wijnfeest.

Neemt natuurlijk niet weg dat je zonder een goede organisatie en enthousiaste vrijwilligers geen feest kunt bouwen. Daarvoor bedanken we natuurlijk een groot aantal mensen uit ons wijndorp zelf , maar ook van daar buiten. Van ‘daar buiten’ kwamen ook weer vele honderden gasten, die opnieuw genoten van alles wat ons 12″ wijnfeest te bieden had.

Niet geheel onbelangrijk was de muzikale invulling: de Moselsànger en accordeonist Jonas zijn bijna niet meer weg te denken en worden dooi het publiek steeds weer terug gevraagd.
Verheugd waren we natuurlijk ook dat mevrouw Dieneke Schepel, de beschermvrouwe van ons wijnfeest, weer aanwezig kon zijn.

Op onnavolgbare wijze assisteerde zij bij de presentatie van onze nieuwe wijnkoningin: Miranda Severijns. Hoe onze nieuwe wijnkoningin van het wijnfeest heeft genoten, dat kunt u haar beter zelf vragen. Dat is bijna niet te beschrijven.
Burgemeester Van den Tillaar heeft het opnieuw met eigen ogen kunnen zien (en met eigen mond kunnen proeven): het Wahlwiller Wijnfeest heeft met recht de Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wíttem gekregen. Daar mogen we allemaal trots op zijn.

Tot volgend jaar op het wijnfeest, opnieuw in het laatste weekend van september.

Erwin Lennarts,
voozitter Stichting Wahlwiller Wijnfeesten