Gouverneur Bovens maakt kennis met regionale wijnen

Voorzitter Erwin Lennarts van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten was door de gemeente uitgenodigd om op woensdagavond 18 januari de nieuwe gouverneur Theo Bovens kennis te laten maken met de diverse streekproducten uit Gulpen-Wittem.

Uiteraard lag de nadruk daarbij op de diverse wijnen die afkomstig zijn van de 10 wijngaarden die in de gemeente liggen. Maar ook diverse hapjes met Geulforel, kaas uit Reijmerstok of Bommeriger kip werden gepresenteerd aan gouverneur Bovens, de burgemeesters Bas van den Tillaar (Gulpen-Wittem) en Reg van Loo (Vaals) en diverse afgevaardigden uit de gemeenschap en het bedrijfsleven. Opvallend was de door de gemeente gekozen locatie voor deze proeverij: het Gulpener Bierhuys. Hier wordt volgens uitbater en biersommelier André Köppen namelijk nooit wijn geserveerd.

Vandaar dat Gulpener-directeur John Halmans voor deze bijzondere gelegenheid samen met de wijnfeest-voorzitter een toost uitbracht op de Limburgse streekproducten en op de toekomst. De een met het Gulpener speciaalbier Neubourg en de ander met een rosé van de Stokkemer Wingerd van wijnboer Wim Gloerich uit Nijswiller. Uiteraard nodigde Erwin Lennarts de nieuwe gouverneur uit voor zowel het hopfeest van de brouwerij (begin september) als het Wahlwiller Wijnfeest op de laatste zondag van september.