Koninginnewijn voor wijnfeest 2012 gekozen

Het Wahlwiller Wijnfeest wordt dit jaar gehouden op zaterdag 29 en zondag 30 september.
Traditiegetrouw organiseert de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten in augustus een ‘voorproeverij’.
Tijdens deze avond presenteren wijngaardeniers die dit jaar deelnemen aan het wijnfeest hun wijnen aan een gezelschap bestaande uit de (deskundige) wijnboeren, bestuursleden van het wijnfeest en enkele vaste (consumenten)proevers.
Naast de drie wijngaarden uit Wahlwiller: Hubertus-wijngaard, Cunibertus-wijngaard en Wittemer Wijngaard, zijn dat wijnboer Wim Gloerich uit Nijswiller (Stokhemer Wingerd) en John Cox van wijngoed Domaine Salamander in Eys.
Daarnaast was ook Ruud Verstegen van Landgoed Overst in Voerendaal aanwezig. Hij levert dit jaar de Limburgse huiswijn voor het feest.
Naast een voorproefje van de deelnemende wijnen, wordt op deze avond ook de zogenaamde Koninginnewijn gekozen. Deze wijn wordt door de nieuwe wijnkoningin uitgedeeld nadat ze gepresenteerd is.
Nadat iedereen de wijnen had beoordeeld en Ruud Verhoeven voor een muzikaal intermezzo had gezorgd, werd bekend dat de Riesling 2011 van de Wittemer Wijngaard (Wim Hendriks en Lenie van Bavel) dit jaar als Koninginnewijn wordt geschonken.

Meer foto’s van deze avond zijn terug te vinden op de fotopagina.