13e Wijnfeest nog uitgebreider

Op 29 en 30 september wordt in wijndorp Wahlwiller voor de 13e keer het traditionele wijnfeest gehouden. En opnieuw is de organisatie er in geslaagd om dit oudste wijnfeest van Nederland nog meer cachet te geven.

Wijnwandelingen

Op zaterdag 29 september worden er weer 2 wandelingen aangeboden. Zowel op de ‘kindvriendelijke’ 5 als de 11 km-versie maken de deelnemers kennis met de diverse aspecten van wijnbouw in de omgeving. Onderweg zijn er tussenstops bij De Beukenhorst in Wittem en Bie de Tantes in Eys. Startpunt van de wandelingen is tussen 13.00 en 15.00 uur Gasterij I gen Durp en deelname, inclusief 3 consumpties voor onderweg en na de wandeling, kost € 6.

Wijnfeest

Zondag 30 september gaat dan het bekende wijnfeest zelf van start met een mis om 11.00 uur in de Cunibertuskerk. Deze viering wordt opgeluisterd door een speciaal gelegenheidskoor. Na afloop van de mis is iedereen welkom in en rond de feesttent, temidden van de wijngaarden (volg de bebording). Hier laten vanaf 12.00 uur diverse lokale en regionale wijnboeren hun zelfgemaakte wijnen proeven. Met veel enthousiasme zullen zij de nieuwsgierige liefhebbers deelgenoot maken van hun passie. Daarnaast kunnen de bezoekers terecht aan het huisbuffet voor koffie of fris. De Limburgse huiswijn komt dit jaar van Landgoed Overst in Voerendaal.

Muziek en wijnkoningin

Uiteraard is gedurende het wijnfeest gezorgd voor passende muziek. Deze wordt verzorgd door blaasorkest Second Generation, De Moselsänger en accordeonist Jonas.

Rond 14.30 uur wordt tevens de nieuwe wijnkoningin aan de bezoekers gepresenteerd.

Kinderen mogen zich de hele middag vermaken op het springkussen en volwassenen kunnen een fles wijn winnen bij het Rad van Fortuin en bovendien deelnemen aan de rondleidingen door de wijngaarden onder leiding van een van de wijnboeren.

Niet alleen drinken

Enkele horecazaken in de omgeving van het wijndorp presenteren de hele maand september al een Wahlwiller Wijnfeest-menu. Bij dit menu krijgen de gasten ook alvast het speciale proefglas, dat ze aan het eind van de maan mee mogen nemen naar het wijnfeest zelf.
De deelnemende zaken zijn terug te vinden op deze website bij Arrangementen.

Tijdens het wijnfeest worden de hapjes ook dit jaar weer verzorgd in samenwerking met het plaatselijke restaurant ’t Klauwes. In deze zaak kan men op 30 september ook terecht voor een speciaal wijnplukkers-menu. Bij de feesttent worden vanaf 17.00 uur heerlijke broodjes hamburger of worst te koop aangeboden.

Taxiservice

Vanwege het beperkt aantal parkeerplaatsen in Wahlwiller en natuurlijk ook vanwege het aloude principe ‘glaasje op, laat je rijden’ heeft de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten dit jaar een overeenkomst gesloten met Taxi Van Loo uit Gulpen. Bezoekers krijgen op zondag 30 september maar liefst 50 procent korting op een taxirit binnen 10 km naar of van het feest (zie ook Arrangementen).