Wijnkoningin Nicole

De 43-jarige Nicole Hensgens is zondag 30 september, tijdens het 13e Wahlwiller Wijnfeest, gepresenteerd als nieuwe wijnkoningin.

Nicole is geboren in Ransdaal en sinds 4,5 jaar getrouwd met Raymond Hensgens, die geboren en getogen is in het wijndorp. Eind 2009 hebben zij een huisje gekocht aan de Beeklaan. De nieuwe wijnkoningin is ziekenverzorgende in de aanleunwoningen Gulperhof bij het Dr. Ackenshuis te Gulpen en rijden door de bossen op haar paard Aida is een grote passie.

De liefde voor wijn heeft ze van haar opa en vader geërfd. Opa maakte zelf ook wijn van zijn beroemde ‘Witte Van der Laan’, een witte druif die groeide onder het afdak bij de keuken. Wijn was en is in de familie nog steeds aanwezig als er iets te vieren of genieten valt.

Meer foto’s van het 13e Wahlwiller Wijnfeest zijn te vinden op de fotopagina.