Dao bie de ranke

Zo klinken de eerste regels van het wijnlied dat speciaal is geschreven voor het wijnfeest in Wahlwiller. Het dorp dat, mede vanwege de wijngaarden, het traditionele wijnfeest, dat wijnlied en het uitroepen van de jaarlijkse wijnkoningin, terecht als wijndorp bekend staat.
Het afgelopen (13e) wijnfeest was wederom een groot succes. De afgelopen jaren doneerde de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten telkens een deel van de opbrengst aan een vereniging of initiatief in het wijndorp.

Dit jaar heeft men besloten om een bijdrage te leveren aan de verfraaiing van de dorpskern en om daarmee tevens de titel wijndorp nog meer inhoud te geven. Bij het informatiebord op de parkeerplaats, dat er ook is gekomen op initiatief van de stichting, zijn daarom in overleg met de gemeente enkele wijnranken geplant. Dat is maandag 8 oktober gebeurd door de nieuwe wijnkoningin Nicole, wijnfeest-beschermvrouw Dieneke Schepel en burgemeester Bas van den Tillaar.

Gratis druivenplant

Daarnaast wil de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten alle inwoners van het wijndorp de kans geven om de naam wijndorp meer inhoud te geven. Vandaar dat ieder huisadres in de kern Wahlwiller van de stichting gratis een druivenplant kan krijgen.
Hiervoor hoeven zij slechts, voor 31 december, een briefje met daarop het woord ‘wijnrank’, hun naam en adres in de brievenbus te doen bij voorzitter Erwin Lennarts van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten aan de Capucijnenweg 3a.

In het voorjaar worden de druivenplanten vervolgens huis aan huis bezorgd door de bestuursleden van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten.

Meer foto’s zijn te zien op de fotopagina.