Oorkonde voor het wijnfeest

Erwin Lennarts, sinds 2005 voorzitter van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten, heeft tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de afdeling Maastricht & Mergelland van Koninklijke Horeca Nederland de zilveren oorkonde ontvangen. Erwin is volgens het afdelingsbestuur door zijn jarenlange inzet voor de wijnfeesten in Wahlwiller een ware ambassadeur van de streekwijnen. ‘Zonder enig eigenbelang streeft hij naar meer begrip en betere samenwerking in het Heuvelland tussen wijnboeren en horeca ondernemers. De samenwerking met deze ondernemers in en rondom Wahlwiller zou binnen de regio Zuid Limburg als voorbeeld kunnen dienen voor andere samenwerkingsverbanden’, aldus het bijbehorende rapport.
Waarschijnlijk is Erwin Lennarts als voorzitter van de Wahlwiller Wijnfeesten, volgens de horecaorganisatie, een der belangrijkste inspirators voor Château Maestricht. Dit is het nieuwe wijnfestival in Maastricht, waar afgelopen jaar voor het eerst geprobeerd werd om de rijkdom aan Limburgse streekproducten te combineren met de grote diversiteit aan streekwijnen en daar de interesse van de eigen bewoners mee te stimuleren. De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten slaagt er steeds opnieuw in om de liefde voor de streek en de eigen wijnbouw uit te stralen op de hele streek en haar gasten. Vandaar ook dat de organisatie 2 jaar geleden al de Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem mocht ontvangen.