Gratis wijnstruik en advies voor inwoners wijndorp

Afgelopen najaar heeft de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten een aantal druivenstruiken geplant bij het informatiebord op de parkeerplaats in het dorp. Daarbij werd toen ook een gratis druivenstruikje beloofd aan alle inwoners van Wahlwiller. Op deze manier willen de stichting namelijk het predikaat ‘wijndorp’ nog meer laten uitstralen. De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten heeft immers niet voor niks in 2010 de Uitstralingsprijs van de gemeente Gulpen-Wittem gekregen en in januari van dit jaar ook nog eens een zilveren oorkonde van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Maastricht & Heuvelland.

Op zaterdag 20 april is de Luxemburgse druivendeskundige Jos Pauly te gast in wijndorp Wahlwiller.
Hij heeft in het verleden al vele Limburgse (startende) wijnboeren van adviezen en druivenstruiken voorzien. En ook in Wahlwiller is hij geen onbekende, aangezien de heer Pauly zowel de eigenaren van de Cunibertus-wijngaard (familie Savelkoul) als de Wittemer Wijngaard (Wim en Lenie Hendriks-Van Bavel) heeft geholpen en nog steeds helpt. Dhr. Pauly zal de bestelde druivenstruiken vanuit Luxemburg meenemen en die worden op deze zaterdag ook uitgedeeld.

Dat gebeurt om 17.00 uur bij ’t Klauwes aan de Oude Baan. En uiteraard maakt de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten hier een klein feestelijk moment van. Burgemeester Van den Tillaar zal hierbij aanwezig zijn en pastoor Reijnen zal de druivenstruiken van zijn en God’s zegen voorzien opdat zij goede vruchten zullen voortbrengen. Uiteraard kan iedereen ook gebruik maken van de aanwezige deskundigheid van dhr. Pauly. Hij zal de nieuwe eigenaren van de druivenstruiken graag van advies voorzien.