Nog meer wijnranken in het wijndorp

Enkele tientallen inwoners van het wijndorp waren zaterdag 20 april aanwezig bij restaurant ’t Klauwes om daar twee gratis wijnstruikjes op te halen. Er zullen dus de komende jaren nog meer wijnranken groeien in Wahlwiller en zo krijgt de naam wijndorp nog meer inhoud.
De wijnstruiken werden meegebracht door dhr. Jos Pauly, deskundige op dat gebied uit Luxemburg. Hij was in de jaren 80 al regelmatig in deze regio om beginnende Limburgse wijnboeren te adviseren en van struiken te voorzien. Zo zijn er ook nog foto’s waarop dhr. Pauly samen met Laurent Savelkoul wijnstruiken plant bij de kerk in Wahlwiller. Deze zijn er helaas niet meer, maar dhr. Pauly is vastberaden dat er ooit opnieuw wijnstruiken bij het bekende kerkje zullen staan. Wijn en de kerk horen immers bij elkaar, beaamde ook pastoor Ton Reijnen die de aangeboden wijnstruiken zegende voordat deze uitgedeeld werden.
Uiteraard waren ook regerend wijnkoningin Nicole en burgemeester Bas van den Tillaar aanwezig.

Meer foto’s van deze activiteit staan op de fotopagina.