Wijndorp besteedt volop aandacht aan gastronomie

Tijdens het Wahlwiller Wijnfeest werd de afgelopen jaren altijd al volop aandacht besteed aan ‘het hapje bij het drankje’. Zo was er altijd wel wat lekkers te krijgen bij de eetstand van restaurant ’t Klauwes, vielen de gegrilde worsten en hamburgers ook steevast in de smaak en kon er jarenlang geproefd worden van diverse stropen en jams uit eigen streek.

Vorig jaar werd in de aanloop naar het wijnfeest (steevast in het laatste weekend van september) ook al bij diverse horecazaken in en rond het wijndorp een speciaal menu geserveerd, waarbij de gasten het speciale wijnglas alvast mochten meenemen om op het wijnfeest zelf verder te proeven.
Hiervan werd volop gebruik gemaakt, dus wordt dit speciale arrangement ook dit jaar weer aangeboden gedurende de hele maand september. En in nog meer horecazaken dan vorig jaar.
De zaken die meewerken aan dit bijzondere initiatief staan (met link voor directe reservering) genoemd op de website van het wijnfeest: www.wahlwillerwijnfeest.nl

Maar de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten gaat dit jaar nog meer aandacht aan de gastronomie rondom de wijncultuur besteden.
Zo is er, samen Annemiek Groen van het Euregionale online platform Charlzz.com en sommelier Kirsten Abels van Taste by Kirsten, een bijzonder arrangement samengesteld voor gasten die van ‘iets verder weg komen’. In dit arrangement zijn, naast een bezoek aan het wijnfeest op zondag en deelname aan de wijnwandeling op zaterdag, ook 2 overnachtingen in de buurt en vervoer van en naar het wijndorp inbegrepen. Maar ook nog een bijzondere proeverij met regionale wijnen en extra aandacht voor de zogenaamde ‘wijn-spijs-combinatie’.

Tijdens het wijnfeest zelf, op zondag 29 september, is er nog een bijzondere culinaire verrassing voor de bezoekers. Gedurende de hele dag zal er namelijk een, in de regio geschoten, wild zwijn aan het spit gebraden worden. Vanaf 17.00 uur kan hiervan een portie gekocht en gegeten worden. Het wild zwijn wordt dan vergezeld van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt ‘wijn-broodje’.

Samen met de diverse heerlijke streekwijnen zullen de smaakpapillen van de bezoekers van het 14e Wahlwiller Wijnfeest dus bijzonder gestreeld worden.

Wat trouwens ook niet onvermeld mag blijven: de mensen die tijdens het wijnfeest een kopje koffie drinken, steunen daarmee het goede doel en wel de actie Koffie voor Kanker!