‘D’r Herrgott hilt och van wien’

Het 14e Wahlwiller wijnfeest kan de annalen in gaan als zeer geslaagd. En ‘d’r Hergott’ moet inderdaad wel van wijn houden, want ook dit jaar was het weer prachtig weer. Zowel voor de bijna 100 wandelaars op zaterdag als de vele honderden bezoekers op de zondag. Het weer is natuurlijk een belangrijke factor bij een buitenevenement als het wijnfeest. Maar de prachtige locatie, de aanwezige wijnboeren met hun regionale wijnen die steeds lekkerder lijken te worden, de heerlijke hapjes met het wild zwijn van het spit (met een overheerlijke saus van blauwe bessen) waarvan eenieder het water in de mond liep en uiteraard de live muziek zorgen er ook voor dat ieder jaar weer velen de weg naar het wijnfeest weten te vinden. En het was dit jaar zo druk dat er een lange rij voor de kassa ontstond en je zowel in de tent als op het ‘achterterras’ bijna letterlijk over de hoofden kon lopen.
En als dan ook nog eens een zeer charmante en stralende nieuwe wijnkoningin wordt gepresenteerd, is het helemaal af. Christine Timmermans genoot dan ook met volle teugen. Net als alle andere aanwezigen. En dus is het bijna vanzelfsprekend dat er volgend jaar weer een Wahlwiller Wijnfeest komt. Het 15e, dus een jubileum-editie.