15e Wahlwiller Wijnfeest

Op zaterdag 27 en zondag 28 september vind alweer het 15e wijnfeest plaats. Op zaterdag 27 september zijn er weer twee wandelingen aan die in het teken van de regionale wijnbouw staan. Vertrekken kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij Gasterij I gen Durp tegenover de kerk in Wahlwiller. Deelname kost 2,50 euro (voor de 5 km) en 5 euro (voor de 11 km) en hierin zijn, naast de uitvoerig beschreven wandeling, een consumptie onderweg (11 km) en een consumptie bij aankomst inbegrepen. Na afloop is er nog gezellige live muziek in de feesttent.

Op zondag 28 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis in de Cunibertuskerk. Aansluitend gaat regerend wijnkoningin Christine onder muzikale begeleiding van harmonie Excelsior naar de wijngaarden en het aangrenzende feestterrein. Hier staan vanaf 12.00 uur diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen. Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. De opbrengst van de koffieverkoop gaat ook dit jaar weer naar het Kankeronderzoekfonds Limburg.
Ook dit jaar is er weer het wild zwijn aan het spit, dat in de namiddag wordt aangesneden en verkocht. Een portie van dit zwijn gaat vergezeld van een speciaal broodje en een saus met blauwe bessen van het plaatselijke fruitbedrijf.
Het muzikale vertier wordt dit jaar verzorgd door blaaskapel Second Generation, het Mechels Vocaal Ensemble en accordeonist Jonas. Daarnaast is er, op een bijzondere locatie, een intiem mini-concert gepland met een regionale artiest. Slechts 30 personen kunnen zich hiervoor, tijdens het wijnfeest zelf, opgeven.

Uiteraard wordt tijdens het wijnfeest ook bekend gemaakt wie zich de nieuwe wijnkoningin van Wahlwiller mag noemen. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn, die eerder door een select gezelschap is uitgekozen.

Ook dit jaar weer kunnen bezoekers van het wijnfeest gebruik maken van het speciale taxi-arrangement, waarbij voor ritten binnen 10 km van Wahlwiller een fikse korting wordt gegeven. Bovendien rijdt er, om de parkeerdruk in het dorp zelf te ontlasten, een gratis pendelbusje vanuit het terrein van All-in One aan de Rijksweg (voorheen Noteborn).

Na afloop van het wijnfeest kan men bij restaurant ’t Klauwes nog terecht voor de speciale Wijnplukkersmaaltijd (tijdig reserveren gewenst). Bij Gasterij I gen Durp is er een gezellige ‘after-party’ met ‘Jean Notermans, blues & more’.