Wahlwiller Wijnfeest, prelude van La Saison Culinaire de l’Euregio

Chateau Maestricht zoekt nadrukkelijk de verbinding met de Limburgse wijnboeren.

Op 26 en 27 september a.s. vindt het traditionele wijnfeest in Wahlwiller plaats met wijnwandelingen op zaterdag en het traditionele wijnfeest op zondag. Tijdens de festiviteiten op zondag zal door het bestuur van Chateau Maestricht de aftrap worden gegeven voor La Saison Culinaire de l’Euregio, de vele activiteiten die in de maand oktober in de Euregio worden georganiseerd op het gebied van Limburgse wijnen en streekproducten. Afsluiting vormt het driedaagse proeffestijn op de Vrijthof van Maastricht (30, 31 oktober en 1 november).

De wijnfeesten in Wahlwiller zijn een niet weg te denken evenement meer in het Zuid-Limburgse heuvelland. Op zaterdag zijn er een tweetal wandelingen uitgezet door het buitengebied van Wahlwiller. Een tocht van 5 km en een van 12 km. Gestart wordt tussen 13.00 en 15.00 uur en deelnemers lopen individueel. De 12 km wandeling kent een tussenstop in een wijngaard met versnapering. De wandelingen eindigen in het feestpaviljoen. Daar vindt dit jaar op zondag alweer voor de 16de keer het traditionele wijnfeest plaats, met proeverijen van diverse streekwijnen, sfeervolle muziek, lekkere hapjes, rondleidingen door de wijngaarden en het uitroepen van de nieuwe wijnkoningin. Chateau Maestricht is het driedaagse proeffestijn op de Vrijthof in Maastricht als afsluiter van de oktobermaand: La Saison Culinaire de l’Euregio, waarin de Euregio bol staat van de activiteiten rondom Limburgse wijnen en streekproducten. Er zijn wijnwandelingen, bezoeken aan wijngaarden, proeverijen, workshops, demo’s. In het paviljoen kunnen culi’s en wijnliefhebbers op 30, 31 oktober en 1 november hun hart op halen. Een dwarsdoorsnede van al het moois dat deze regio van de smaak voortbrengt is te zien en te proeven. Ook zijn er demo’s over tal van onderwerpen door gerenommeerde koks, sommeliers en producenten in de Cooking Club. Ook de wijnkoningin van Wahlwiller zal acte de préséance geven.

Bezoekers van het wijnfeest in Wahlwiller kunnen meedoen aan een speciale prijsvraag. Onder de winnaars worden gratis polsbandjes (entree) en de zgn. Chateaukes (betaalmiddel om te proeven) voor Chateau Maestricht verloot.