Culinaire seizoen van start tijdens 16e wijnfeest

Tijdens het 16e Wahlwiller Wijnfeest, in het laatste weekend van september, wordt dit jaar het ‘Saison Culinaire de l’Euregio’ officieel geopend. In de maand oktober worden immers in de regio vele activiteiten georganiseerd op het gebied van Limburgse wijnen en streekproducten. Afsluiting van het ‘Saison Culinaire’ vormt het driedaagse proeffestijn op het Vrijthof in Maastricht (30, 31 oktober en 1 november).

Op zaterdag 26 september worden vanuit wijndorp Wahlwiller weer twee wandelingen aangeboden die in het teken van de regionale wijnbouw staan. Vertrekken kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij Gasterij A gen Kirk. Deelname kost 2,50 euro (voor de 5 km) en 5 euro (voor de 12 km) en hierin zijn, naast de uitvoerig beschreven wandeling, een consumptie onderweg (12 km) en een consumptie bij aankomst inbegrepen. Na afloop is er nog gezellige live muziek in de feesttent.

Op zondag 27 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis die dit jaar vanwege het 800-jarig bestaan van Wahlwiller op het feestterrein van het wijnfeest wordt gevierd.
Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen. Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. De opbrengst van de koffieverkoop gaat ook dit jaar weer naar het Kankeronderzoekfonds Limburg.

Het muzikale vertier wordt dit jaar verzorgd door blaaskapel Second Generation, De Moselsänger en accordeonist Jonas. Daarnaast verzorgt troubadour Ruud Verhoeven weer een intiem mini-concert in de Wittemer Wijngaard. Slechts 30 personen kunnen zich hiervoor, tijdens het wijnfeest zelf, opgeven. Uiteraard wordt tijdens het wijnfeest ook bekend gemaakt wie zich de nieuwe wijnkoningin van Wahlwiller mag noemen. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn, die dit jaar ook in het teken staat van 800 jaar Wahlwiller.

Ook dit jaar weer kunnen bezoekers van het wijnfeest gebruik maken van het speciale taxi-arrangement, waarbij voor ritten binnen 10 km van Wahlwiller een fikse korting wordt gegeven.

Na afloop van het wijnfeest kan men bij restaurant ’t Klauwes nog terecht voor de speciale Wijnplukkersmaaltijd (tijdig reserveren gewenst) en bij Gasterij A gen Kirk is er een gezellige ‘after-party’ met ‘Jean Notermans, blues & more’.