Alweer een prachtig wijnfeest

Ook het 16e Wahlwiller Wijnfeest kan in de annalen bijgeschreven worden als zeer geslaagd.
Nadat regerend wijnkoningin Heike door harmonie Excelsior richting feestterrein was gebracht, volgde boven in de ‘wijnberg’ een inspirerende openluchtmis. Daarna begon het feest met traditioneel de proeverijen van diverse regionale wijnen, sfeervolle muziek, rondleidingen door de wijngaarden en heerlijke hapjes (uitstekend verzorgd door Heuvelland Catering). Ook was er weer koffie voor het goede doel: het Kankeronderzoekfonds Limburg, die keer verzorgd (met wat lekker er bij) door de Junior Kamer Mergelland. De jubileumwijn die speciaal was samengesteld in het kader van 800 jaar Wahlwiller viel zeer in de smaak en was al snel uitverkocht. De meeropbrengst van deze wijn gaat ook naar het Kankeronderzoekfonds.
Vervolgens de presentatie van de nieuwe wijnkoningin. Voor Marlies Niks geen een droom in vervulling. Ze genoot met volle teugen. Zij werd naar de wijnberg gebracht onder begeleiding van schutterij St. Sebastianus uit Mechelen. Na de hartverwarmende toespraken van burgemeester Bas van den Tillaar en deputé Patrick van der Broeck en een aubade door het Mechelse klaroenkorps, werd ook het Saison Culinair met saluutschoten geopend. Daarna was het nog lang gezellig met de heerlijke wijnen, honderden bezoekers en de muziek van de Moselsänger en Jonas van Esch.
En ook de afterparty in Gasterij A gen Kirk was weer erg gezellig.
Van 31 oktober tot en met 2 november presenteert het wijndorp zich weer op Chateau Maestricht. Een uitgebreide foto-reportage van Wendy Vluggen Photography vind u op de fotopagina