Wie wordt de nieuwe wijnkoningin?

In het laatste weekend van september staat Wahlwiller, al sinds het jaar 2000, in het teken van het wijnfeest. En ook dit jaar is het weer goed toeven ‘bovenop de wijnberg’.
Velen zullen hun weg weer weten te vinden naar het Wahlwiller wijnfeest, waarop uiteraard ook weer een nieuwe wijnkoningin wordt gepresenteerd.

Op zaterdag 24 september worden vanuit wijndorp Wahlwiller weer twee wandelingen aangeboden die in het teken van de regionale wijnbouw staan. Vertrekken kan tussen 12.00 en 15.00 uur bij Gasterij A gen Kirk. Deelname kost 3,00 euro (voor de 5 km) en 5 euro (voor de 10 km) en hierin zijn, naast de uitvoerig beschreven wandeling, een consumptie onderweg (10 km) en een consumptie bij aankomst inbegrepen.

Op zondag 25 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis, die net als vorig op het feestterrein van het wijnfeest wordt gevierd. Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen.
Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. De opbrengst van de koffieverkoop gaat ook dit jaar weer naar het goede doel.
Het muzikale vertier wordt dit keer verzorgd door de B-Band, De Moselsänger en accordeonist Jonas. De presentatie van de nieuwe wijnkoningin, waar heel Wahlwiller toch weer naar uitkijkt, zal rond 14.00 uur plaats vinden. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn, en dit jaar is dat een Dornfelder van Overst Voerendaal.
Ook dit jaar weer kunnen bezoekers van het wijnfeest gebruik maken van het speciale taxi-arrangement, waarbij voor ritten binnen 10 km van Wahlwiller een fikse korting wordt gegeven.

Na afloop van het wijnfeest kan men bij restaurant ’t Klauwes nog terecht voor de speciale Wijnplukkersmaaltijd (tijdig reserveren gewenst) en bij Gasterij A gen Kirk is er een gezellige ‘after-party’ met muziek van Jean Notermans en Evy Cratsborn