Wijnkoningin Sandra en een zonovergoten wijnfeest

De 45-jarige Sandra Dix is zondag 24 september uitgeroepen tot nieuwe wijnkoningin van wijndorp Wahlwiller. Dat gebeurde tijdens het zonovergoten en zeer succesvolle 18e Wahlwiller Wijnfeest.
Sandra is geboren in Utrecht, maar woont nu al vele jaren in Zuid-Limburg. Toen ze hier nog maar pas woonde, ging ze ook vaak eten in een restaurant in Epen, waar ze voor het eerst Limburgse wijn dronk en hoorde van het wijnfeest in Wahlwiller.

Sinds twee jaar woont ze samen met Bart Frijns in Wahlwiller en hielp vorig jaar achter het huisbuffet tijdens het wijnfeest. Ze raakte in gesprek met een aantal oud-wijnkoninginnen en raakte zo enthousiast dat ze zich opgaf.
Het wijnfeest zelf was weer ongekend. Honderden bezoekers genoten weer van de wijnen die door 7 wijnboeren uit de regio werden gepresenteerd, maar ook van de muzikale klanken van de Bergweider Muzikanten, de Bergbuben en accordeonist Jonas. Ook was er een spontaan optreden van het koor Just4Fun. De nieuwe wijnkoningin werd muzikaal naar het feestterrein begeleid door blaasorkest Datdatmog uit Gulpen. Ook werd tijdens het wijnfeest, naast het vertrouwde wijnlied dat nu al 18 jaar het lijflied is van de wijnkoninginnen, ook nog een nieuwe lied over het wijnfeest gepresenteerd. ‘Gef os nog mer ins u gleske’ is geschreven door Dan Lumey uit Wahlwiller en geïnspireerd op 3 jongedames die al jaren het wijnfeest bezoeken. Het lied werd enthousiast ontvangen. Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutten bezocht voor het eerst het wijnfeest en was zeer onder de indruk. Niet onvermeld mag blijven de aanwezigheid van oud-burgemeester Bas van den Tillaar, die net als vorig jaar vanuit Zeeland naar Limburg was gekomen, mede om het wijnfeest mee te vieren.