Het is weer feest in wijndorp Wahlwiller

In het laatste weekend van september wordt in wijndorp Wahlwiller weer het traditionele wijnfeest georganiseerd. De 19e editie inmiddels en daarmee is dit evenement nog steeds het oudste wijnfeest van ons land.

Op zaterdag 29 september worden vanuit Wahlwiller weer twee wandelingen aangeboden die in het teken van de regionale wijnbouw staan. Vertrekken kan tussen 12.00 en 15.00 uur bij Gasterij A gen Kirk. Deelname kost 3,00 euro (voor de 5 km) en 5 euro (voor de 10 km) en hierin zijn, naast de uitvoerig beschreven wandeling, een consumptie onderweg (10 km) en een consumptie bij aankomst inbegrepen.

Op zondag 30 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis, die net als vorig jaar op het feestterrein wordt gevierd. Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen.
Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. De opbrengst van de koffie en hapjes gaat ook dit jaar naar het goede doel: de Uganda Kitgum Education Foundation.
Het muzikale vertier wordt dit jaar verzorgd door de Bergweider Muzikanten, het Shantykoor Schinveld en het trio Sjeng, Sjer & de Sjele. De presentatie van de nieuwe wijnkoningin, waar heel Wahlwiller toch weer naar uitkijkt, zal rond 14.00 uur plaats vinden. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn.