Het 20e Wahlwiller Wijnfeest

In het laatste weekend van september wordt in wijndorp Wahlwiller voor de 20e keer het traditionele wijnfeest georganiseerd, een bijzondere jubileum-editie dus.

Op zaterdag 28 september worden weer twee wandelingen aangeboden die in het teken van de regionale wijnbouw staan. Vertrekken kan vanaf 13.00 op de parkeerplaats aan de Pres. Kennedystraat in Wahlwiller. Beide wandelingen (5 en 10 km) zijn gratis en beschreven, dus iedereen kan op eigen gelegenheid lopen. Na de wandeltocht worden allee deelnemers uitgenodigd om een glaasje Limburgse wijn te komen drinken in de Wittemer Wijngaard.

Op zondag 29 september start het wijnfeest zelf om 11.00 uur met de traditionele mis, die net als vorig jaar op het feestterrein wordt gevierd en die opgeluisterd wordt door harmonie Excelsior uit Nijswiller.
Vanaf 12.00 uur staan dan weer diverse wijnboeren uit de regio klaar om de bezoekers te laten proeven van hun zelfgemaakte kwaliteitswijnen.
Gedurende de middag zijn er rondleidingen door de wijngaarden. Naast wijn is er natuurlijk ook fris verkrijgbaar en worden lekkere hapjes geserveerd. Deze worden aangeboden door de Uganda Kitgum Education Foundation (opbrengst voor het goede doel), Gio Gelato (ijs en crêpes) en Slagerij Kusters (beefburgers, wildbitterballen en wild zwijn aan het spit).
Het muzikale vertier wordt dit jaar verzorgd door de Heuvelland Kapel, de Moselsänger, blaaskapel ‘t Kumt en het trio Sjeng, Sjer & de Sjele.
De presentatie van de nieuwe wijnkoningin zal rond 14.00 uur plaats vinden. Na de installatie en het zingen van het wijnlied, trakteert zij de gasten op de speciale Koninginnewijn.