Geen feest, wel wijn in het laatste weekend van september

Ondanks het gegeven dat er dit jaar geen Wahlwiller Wijnfeest gehouden kan worden, wordt in het traditionele laatste weekend van september vanuit het wijndorp tòch aandacht geschonken aan de regionale wijnen. De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten heeft de wijnboeren langs de Route des Vins namelijk bereid gevonden om in het weekend van 26 en 27 september aanwezig te zijn in hun wijngaarden die aan deze wandelroute liggen. Lijfelijk, om de passerende wandelaars te vertellen over hun passie. En natuurlijk ook met hun wijnen, zodat er toch nog volop geproefd en gedronken kan worden.

De wijngaardeniers van de Wittemer Wijngaard, de Hubertus Wijngaard en de Cunibertus Wijngaard zijn zowel op de zaterdagmiddag als zondagmiddag present. De beheerders van de Heuvelzicht Wijngaard, die niet direct langs de wandelroute ligt, presenteren zich zondagmiddag ook in de Wittemer Wijngaard. Van deze 4e wijngaard in het wijndorp werd dit jaar voor het eerst een eigen smakelijke wijn geproduceerd.

Bij Wijngoed Salamander, halverwege de wijnroute in Eyserheide, is men ook het hele weekend welkom voor uitleg over de eigen wijnen en uiteraard om te proeven.
Tot slot kan men natuurlijk ook nog in de omliggende horecazaken, zoals Gasterij A gen Kirk in Wahlwiller, terecht. Ook hier worden de lokale en regionale wijnen geschonken.
Startpunt van de uitgepijlde Route des Vins is zoals bekend de parkeerplaats aan de John F Kennedystraat in Wahlwiller.