Op naar het 21e Wahlwiller Wijnfeest

Na twee ‘verloren jaren’ pakt de stichting Wahlwiller Wijnfeesten de traditie weer op om op de laatste zondag van september het oudste wijnfeest van Nederland te organiseren.
De organisatie is druk bezig met het aantrekken van diverse regionale wijnboeren. Die hebben het de afgelopen twee jaar enerzijds moeilijk gehad doordat hun oogsten de ene keer door late vorst en de andere keer door overvloedige regenval een stuk minder zijn dan verwacht. Anderzijds heeft twee jaar corona ervoor gezorgd dat meer toeristen en dagjesmensen onze wijnstreek bezochten, onze heerlijke wijnen ontdekten en daarmee de voorraden van de wijnboeren aardig deden slinken.
Desalniettemin komt er op zondag 25 september toch een wijnfeest, uiteraard volgens het traditionele concept. Met om 11.00 uur de openlichtmis op het feestterrein en aansluitende het wijnfeest met proeverijen van diverse regionale wijnen, gezellige muziek, hapjes, rondleidingen door de wijngaarden en de presentatie van een nieuwe wijnkoningin.

De stichting Wahlwiller Wijnfeesten bekijkt daarnaast ook nog de mogelijkheid om op (kermis)zondag 26 juni een Dorpsproeverij met wijnen en streekgerechten op touw te zetten.
Meer informatie hierover volgt zodra het evenement definitief is.