Op zondag 24 september wordt in wijndorp Wahlwiller voor de 22e keer het traditionele Wahlwiller Wijnfeest gehouden. Ook dit jaar weer kunnen bezoekers genieten van diverse lokale en regionale wijnen. Daarvoor komen de wijnboeren van de Hubertus Wijngaard, Cunibertus Wijngaard, Domaine Salamander, Landgoed Overst, Domaine des Marnières en Wijnmakerij Maastricht naar de feestweide temidden van de wijngaarden.

Voor het muzikale entertainment zorgen dit jaar DJ It’s Jorday en blaaskapel Muzicanka (uit Blerick), terwijl harmonie Excelsior traditioneel de openluchtmis om 11.00 uur opluistert.
Na de mis barst het feest los, waarbij dus volop van een groot aantal Limburgse wijnen geproefd kan worden. Rond de klok van 14.00 uur wordt de nieuwe (22e) wijnkoningin gepresenteerd.
Voor de hapjes zorgen dit jaar Gasterij A gen Kirk en de stichting Uganda Kitgum Education Foundation.

In verband met vernieuwde wetgeving is de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten vanaf dit jaar genoodzaakt gebruik te maken van polycarbonaat glazen. Het meebrengen van het in voorgaande jaren gekochte Wahlwiller Wijnfeest-glas is dan ook niet meer nodig.

Het Wahlwiller Wijnfeest is mede mogelijk gemaakt door de Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem.