Bovenstaande uitspraak werd gedaan door een van de leden van de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten na afloop van de 23e editie. Tussen de opbouw van het feest op de weide bij de Hubertus Wijngaard door, vielen er nog enkele fikse buien. Daardoor zag het voorterrein er, mede door de vele transporten die er moeten plaatsvinden, er op zondagmorgen nog uit als één grote modderpoel. Snel beslissen en handelen leidde tot de levering van enkele fikse pakken hooi (met dank aan Schaapskooi Mergelland) en het feestterrein was meteen een stuk beter begaanbaar. En dat was ook wel nodig. Want ook dit jaar trok het wijnfeest bezoekersaantallen die richting de 1.000 gingen.

En die genoten allemaal. Allereerst van het prachtige weer waarvoor ‘Onze lieve Heer’ had gezorgd. Maar ook van de prachtige openluchtmis die sfeervol werd opgeluisterd door harmonie Excelsior en vocaal ensemble Donna Voce. Van de koffie en vlaai die daarna werd geserveerd, maar vooral ook van de vele Limburgse wijnen die geproefd konden worden.Bij maar liefst 8 stands konden de wijnliefhebbers terecht voor een grote variatie aan wijnen. Tel daarbij op het muzikale amusement van de Maastrichtse Fanfare du Kwatsj die bijna van geen ophouden wist, de juiste sfeer die DJ Luuk Steins wist te creëren en RonnyRon die ouderwets ‘gaas’ gaf op zijn accordeon en het feest is compleet. En natuurlijk niet te vergeten de heerlijke culinaire versnaperingen die de dames en heren van GOO Limburg vanuit hun foodtruck serveerden. Er werd volop geproefd, geproost, gedronken, gedanst, gegeten, gekletst en vooral genoten.

Niet in de minste plaats door de nieuwe wijnkoningin, die even na 14 uur met een legertruck naar boven werd gebracht. Bij de installatie plechtigheid van Bianca Krekels-Heusch waren ook weer enkele eregasten aanwezig. Uiteraard Aster Schepel, beschermvrouwe van het wijnfeest. Maar ook wethouder Frans Derksen namens Cittaslow-gemeente Gulpen-Wittem en Tweede Kamerlid Marieke Wijen-Nas (BBB). Nadat het wijnlied door iedereen uit volle borst was meegezongen, werd op de nieuwe wijnkoningin geproost met een nieuwe parelwijn van Domein Holset: Bruusj. Vervolgens mocht wijnkoningin Bianca van het wijnfeest haar gasten trakteren op de Koninginnewijn: de Witte Weelde van Landgoed Overst Voerendaal en wijngaard St. Martinus in Vijlen.

Komend weekend wordt de Limburgse wijncultuur in de regio nog meer gepromoot als de Limburgs Wine Walk & Trail het wijndorp aandoet en wijnkoningin Bianca de deelnemers weer mag trakteren.

Het 24e Wahlwiller Wijnfeest staat gepland voor zondag 28 september.